Bacalaureat (2016)

resurse: LiterNet + CineMagia | IMDb + RT | ~trailer |
ro.blogs

contine: filme,româneşti, 29 Mai 2016 , 0 Comments

regizor:

actori: , , , ,

– inceput in alerta – sunt pe alocuri sunt niste pretentii de thriller
– film matur, si mai putine fumuri hartsy
– pe partea de sectie de politie parca revad chestii din Pol., adj.
– ca joc este filmul lui Titieni
– Lia e in alt registru, si parca usor off, dar e din cauza rolului. la speach-ul principal al unui personaj tu sa faci focus pe altul, c’mooon… asa pe fata :)
– si uomu’ care sta in centru piesei, si face si drege, si le rezolva pe toate, si amanta, si copii si munca si societate. cu de_toate!
– prea centrat pe provider, toate personajele feminine in jurul sau sunt umbre
– da, este o fresca sociala despre un sistem. si poate ca bate apa-n piua cam mult despre asta, se cam repeta treaba cu: s-o belit, da’ facem ce putem.
– “iar umbii cu picioarele goale si nu porti sosete”
– in acelasi timp, tata protectiv si freak-control da o lasase sa-si ia motor. sau sa se urce pe motor cand avusese mana-n ghips cu 2 zile inainte.

Ce-i misto e ca o dinamica complexa de motive/conflicte, si nu musai cu verdicte pe final – din pacate desi a luat Cannes (why? dar nu e prima oara cand se ridica intrebarea asta apropo de .ro movies) cred ca filmul asta va fi uitat peste tz vreme. Par sexample – cam tot in acelasi registru – mi-a placut mai mult Ilegitim (2016).

LE: Prin cronici, buna comparatia cu un ‘Prea tarziu (1996)’ al Noului Val – desi retorica acestuia e despre altceva. Sau nu e?

Gen: Dramă

Leave a Reply