Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism (2013)

en: When Evening Falls on Bucharest or Metabolism

resurse: LiterNet + CineMagia | IMDb + RT | ~trailer |
ro.blogs

contine: filme,recomandate,româneşti, 24 Septembrie 2013 , 2 Comments

regizor:

actori: ,

– sau masturbare. superba masturbare. (“cei ce se masturbeaza pe strada sunt niste flori”, se inlocuieste flori cu cinema, autor cu regizor, text cu film samd). si in oglinda! in oglinda lentilei camerei de filmat, intoarsa catre platou de data asta, pardon, catre procesul creatiei si catre ‘demiurg’.
– campionat la netaiat de 11 minute
– duelul pe bucatarii: chinezeasca, frantuzeasca si araba. mistooo.
– apare si Bucurestiul aproape cu aer de personaj, aproape ca o metropola
– cadre printre usi :) sa ma _usi
– zgomotele in masina (telefonul ce suna incontinuu, alarma centura) genial “pozitionate”
– 64; Monica Vitti
– foarte misto el, B.D. – acting (ar fi bine sa vad si “Din dragoste cu cele mai bune intentii”)
– pacat ca ea nu prea.
– actingul are ceva din falsul (“falsul”) scenelor din cinematografia greceasca (contemporana, de festival)
– misto filmarea in stomac, “in interiorul bestiei” – desi este stomacul altcuiva. seaca, tampita, lunga si d’aiurea. sa te gandesti “da’ pen’ce?!” – cheia mea: EU sunt filmul, desi acest EU poate sa nu fie chiar eu, sa nu fie eul meu, sa fie altcineva. “crezi ce vrei” Q.E.D.
– si ar fi fost misto sa vina la mijlocul filmului (dupa care sa-l vad si vulnerabil si tare ca piatra in acelasi timp); empatizam intr-un fel, zic. la final e asa… “in your face, mf!”

Stiu ca-i de autor (‘cu spume’) dar tare mult mi-as fi dorit mai mult story (el&ea, si nu prin metalimbaj, ci direct – mai mult), si chiar poate cu finalizare, desi stiu ca e cliseu. Asa cum Aurora did. Politist, adj semi-did, A fost sau n-a fost did.

Cred ca am sa ma duc sa-l mai vad o data. Nu m-a plictisit catusi de putin. (Oare ce ar avea de spus deputatul PSD de Vaslui Victor Cristea despre acest film? Hhehe.)

Si demult un film nu m-a pus sa gandesc asa mult. Ceea ce mi-a lasat pur si simplu… balute. Insa trebuie musai sa acorzi licenta de autor, musai altfel… iesi din film.

————
2nd-view:

– ea imi paru mai buna in a doua jumatate
– distantarea ei nu prea ii iese, e cam artificiala
– cam lungoi cu cadrele, asa doar de amorul artei – adica fix degeaba
– mi-a dat de gandit chestiuni noi
– ea mintea ca sa-si atinga scopurile (nu stia daca se reface filmarea sau nu). ceea ce plaseaza demiurgul in zona erotic-normala, prin “misoginism”.
– “este ultima ta zi” e ultima replica

Gen: Biografic, Dramă

Nota: ★★★★★★★★★☆ 

2 Responses on “Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”

  1. Kul says:

    la amurg P. se intalneste cu o scripta profa de biologie pe strada, iar prietena ei – insarcinata cu king of… basistul de la RatB – ii “sopteste” acesteia la ureche cu voce tare: “Caaaand se lasaaa seaaaraaa peeestee Bucureeesti, eu ma uit la tineeee, dar…” :))))

  2. gadjodillo says:

    Buei, am avut fix aceeasi lectura ca tine, inclusiv remarca legata de filmul grec (evident, dupa ce vezi si Compasiune si inca vreo citeva ca astea – Chelnerul, de exemplu, pe linga mult-fumatul lanthimos, nu ai cum sa nu faci legatura…).

    Si da, te pune sa te gindesti. Mult.

Leave a Reply