Ilegitim (2016)

resurse: LiterNet + CineMagia | IMDb + RT | ~trailer |
ro.blogs

contine: filme,recomandate,româneşti, 20 Martie 2016 , 0 Comments

regizor:

actori: , , , ,

– foarte misto
– in primul rand: incestul e un subiect aproape tertiar in poveste – e ca un bibelou pretios si problematic intr-o sufragerie mare si aglomerata cu probleme. putea sa fie o dependenta de droguri, gambling, prostitutie, vicii… nu conta. nu asta e subiectul principal.

– incepe usor, si (cu mancare – niste piept de pui, si vinoase)… pac se ingroasa cu un avort. ilegal, ilegitim, imoral. i-i.
– foarte misto fresca familiala, foarte!
– d-ra cu fumuri de adolescenta spre nubilitate asa, dar tot niste dramaqueen-oase evidente. “daca jeo e adoptat/neavortat, de ce nu ma iubeste nimenicaaa?”. le: ha, A.G. are 31 nu 24 – inseamna ca niste chestii au iesit pe acolo.
– super-misto dialoguri. si cu regia cu accente de realite/doc din mana asa – musai de pus in galantar cu Domestic (pe care nu-l vazui, da-l auzi) – tzais.
– cuplul amorezat nu e de o mega-bolnaviciune amoroasa. desi e bine asa, fiind subiectul secundaru’, dar parca mergea de-o floricica, mai mult decat curul ala evident cu “uite dom’ne ca se f.!”
– “s-a spart hamsterul” :)) (“ce glume de corporatisti”, de pe randul din spate in soapta)
– da, avem un pic de filozofeala despre dreptul omul asupra fatului si invers, dar e cu semi-scroll, desi merge bine ‘de umplutura’.
– sora cea mare – mi-a ridicat parul pe mana, scena cand se duce la Titieni si-i ia capul in maini, ce emotie misto. de urmarit actrita, Cristina Olteanu.
– si cel mare cu issue-uri de autoritate/confirmare, ce bun conflict cu tatal. si cu pasarele de rasturnare tron, freak-ctrl.
– cu o .ro exterioara frumoasa, non-gri. spitale ingrijite :D etc. pe la Romană din masina, de reclama asa.
– si o rupe cu un end fortzisat, nu e super-credibileanu – dar e o solutie buna. mai ales regisorala soră care reprezinta fantoma mamei, ce ia parte la fotografia de familie de pe ‘tusa’, iar prin asta regizorul se pozitioneaza moral la mijloc fata de dilema.
– burtica aia e usor aiurea calculata da-i ok, detalii-detalii

In ce camera dormea copilul? In baie?!

Deci: filmul este despre decizia unui cuplu de intelectuali care in ’92-ish fac gemeni pe langa alti copii, si-i tin. Ca s-ar fi putut, dar de fapt e foarte greu. Si despre isteria-violenta-nimicismul nostru ca societate (desi scenele de haos sunt temperate binisor, si la limbaj). Iar sa pleci de la incest si sa ajungi la asta, pfua – jos palaria. Misto Titieni, dar nu la maiestria din Pozitia copilului sau chiar Nunta lui Oli.

A avut 2 ore, nu le-am simtit, am stat prins de scaun. Ba chiar mi s-a parut ca mi-a indus un soc – la sfert, asa cum a facut-o Tribes. Bravos, mr. Sitariu. (le: din docus A.S. e ca atza care coase niste paturi, paturi de la scoala de actorie A.G. care ar cam fi capul rautilor. si erau dezvoltari de personaje.)

Gen: Dramă, Familie

Nota: ★★★★★★★★★☆ 

Leave a Reply