The Counselor (2013)

resurse: LiterNet + CineMagia | IMDb + RT | ~trailer |
ro.blogs

contine: filme,recomandate, 18 Noiembrie 2013 , 0 Comments

regizor:

actori: , , , ,

– incepe cu o scena de sex, misto, romantica, sub cearceafuri. apropo de scene bifeaza multe clisee, chiar si un inceput de phone-sex, taiat la fix.
– montaj destul de clasic, fara obsesie
– multa filozofeala in dialoguri, poate catre publicul larg da ceva de rumegat
– un pic despre cartelurile de droguri, la nivel de efecte si dinamica in piata de desfacere
– a folosit o pleiada de actori care mai au putin si intra in varsta 3-a, oricum ‘expiratzei’:

Michael Fassbender – tipul din Shame. nu, cand plange si se macina e ihh. dar un exemplar frumos de mascul, si sexy si spilcuit.
Penélope Cruz – inca e frumoasa. nu mega-rol – nu-i Volver, dar okeish.
Cameron Diaz – ea face un rolisor de tinut minte. si e un pic cam expirata pt vampa/felina ce se dorea, dar merge. personajul dezvoltat fix nici prea mult, nici putin. as fi vazut-o mai bine pe rolul asta pe Blake Lively, iar acu ceva vreme pe Sharon Stone.
Javier Bardem – un traficant de droguri funky si putin nebun. si indragostit. simpaticel. dar mult sub villan-ul din ultimul Bond.
Brad Pitt – inca un rol de mascul feroce, din seria Fight Club, dar probabil printre ultimile inainte de parul alb. inca livreaza in zona asta.

– interioare luxoase, like for real. de la scaunele de piele visinie scoase din portbaj in plin desert asortate cu pahare de Maritini de la termos, la interioarele gen Ikea de lux sau piscine flancate de masini de top, si diamante.
– bineinteles ca se bate cu Savages (2012) a lui Oliver Stone. parca e o competitie intre astia doi in ultima vreme sa faca filme pe cam acelasi subiect.
– misto faza cu: “Imi ramai datoare cu 400$.” “How about a blowjob?” “Ar fi ok, dar tot imi ramai datoare cu 380$”. de folosit candva/undeva ;)
– chiar apare Toby Kebbell, smf una! tipul din RocknRolla
– dinamica intre personaje nu mi s-a parut mega-gigea, si se cerea
– afacerea in sine nu este credibila. mai marii cartelelor nu-si executa oamenii cu istorie serioasa de cashflow pt motive asa puerile.
– misto the bad guy care-i ‘taie’ capul motociclistului (Sam Spruell)
– misto scena cu pacpac-urile (suna unul din hitmani la telefon, dupa: “No problems here. Bodies on the road”). asemeni simpatica scena cu urmaritul de SUV-uri.
– primul film in care vad ca un username la un login e scris gresit (cu un spatiu in plus) si este folosita tasta Delete. yee! :)
– foarte simpatica metafora de final cum ca C.D. e ghepardul si vanatorul/ucigasul din film. si cum inchide rotund cu inceputul, si actrita cum e fardata si tatuata si joc. frumos. doar ca la nivel de motivatie… nu chiar. pentru ce a tradat pe toata lumea, pentru bani? rili?
– in rest toti primesc de ce se temeau mai mult, karmic gen

Fiind R.Scott bineinteles ca avem si o latura educativa, cu morala: kids, ia uitati ce se intampla daca folositi cocaina, uite pe cine sustineti financiar, niste… salbatici.

Alta cronica relevanta:
http://port.ro/article/32147

Nota: ★★★★★★★★★☆ 

Leave a Reply