Deux jours, une nuit (2014)

en: Two Days, One Night

resurse: LiterNet + CineMagia | IMDb + RT | ~trailer |
ro.blogs

contine: filme,recomandate, 21 Noiembrie 2014 , 0 Comments

regizor: ,

actori:

– ar putea fi incadrat – mai ales in prima parte – in seria filmelor in care nu se intampla nimic
– astia au visat sa fie romani. parca o bate intr-un “4,3,2”. am sperat tot filmul ba sa o muste un maidanez de fund, ba sa o talhareasca vreun magrebian, ceva.
– Cotillardu’ iar un rol bun. asta-i actrita de Oscar, si cu Oscarul deja luat.
– are doua super-jocuri: in masina cand incepuse sa i se faca privirea fixa (desi e doar 1/2 de fata), si in scena golirii vestiarului
– precum cultura: le lipseste ţigăneala noastra, sunt extraordinar de civilizati in dialoguri – chit ca-si mai dau si-n cap uneori. dar politetea… e. si nu e scarba aia frantuzeasca, de eschiva – de-ti vine sa-i iei de guleri.
– si ca sa inchid cu romanestile: neah, n-au talent. cauta drama. ce film! ar fi iesit daca o milogea tot filmu-n’fel&chip ca apoi la final sec se vota, ramanea, un colt de zambet timid&pfiu si gata – cadru cum muncea mai departe. eeeeeh? :)
fighter, evident ca_cu depresia
scena golirii vestiarului
– ultima replica a filmului “On bien battu” (“Ne-am luptat serios”). e si cu_capitalismul, dar codita bagata-n depresie face tot filmul. Lupta si castigarea luptei cu depresia, capitalismul e o virgula, un setting.

Ca producatori fratii Dardenne fura bagati intr-o groaza de chestii misto: si de arta, si cu premii, inclusiv ‘Dupa Dealuri’-le noastre.

Gen: Dramă

Leave a Reply